18.09 - 20.09 
Ontdekking van de Ardennen

Verborgen in de Ardennen, langs de rivier l'Ourthe, schuilt een fantastisch dorpje: Comblain-au-Pont. Onze tocht gaat plaatsvinden rondom dit ontzettend gastvrije Wallonische dorpje!

We verzamelen vrijdagavond op de hoogte van Oneux waar we ons kamp zullen opzetten op het terrein van boer Philippe, misschien wel de leukste boer uit Wallonië. Vanuit ons kamp hebben we een schitterend uitzicht over het heuvelachtige landschap rondom. Als de avond valt en we ons om het kampvuur verzamelen, wordt de gitaar tevoorschijn getoverd en een telescoop opgesteld om samen van de sterrenhemel te genieten.

 

Zaterdag zullen we (niet al te) vroeg opstaan voor het ontbijt. Na het ontbijt volgt de training in het gebruik van de Joelette. Als iedereen er klaar voor is gaan we onze kunsten te werk stellen met een hele mooie en rustige wandeling rondom Oneux, met niet al te veel hoogtemeters. Onderweg zullen we een mooie plek uitkiezen om te lunchen. Bij terugkomst worden de kaarten en kompassen tevoorschijn gehaald en krijgt iedereen een minicursus kompas en-kaartlezen.

 

Na de training gaan we samen het avondeten voorbereiden en lekker borrelen. 's Avonds wordt het kampvuur weer aangestoken. Zondagochtend gaan we na het ontbijt het kamp weer opzetten en vervolgens beginnen we met onze wandeling. Vandaag worden de algemene kaartlees skills op de proef gesteld. We gaan de berg af en steken l'Ourthe over, om daarna weer aan de andere kant te klimmen. We lopen kronkelend door het bos en komen uit bij de wachttoren van Comblain-au-Pont met een prachtig uitzicht over het dorp en de Ourthe vallei. Vanaf daar lopen we het dorp binnen om te gaan genieten van een welverdiende koffiepauze bij Pierre. 

Daarna lopen we weer de berg op en zullen we afscheid van elkaar nemen.. Maar niet getreurd, er staan nog meer tochten op het programma, dus wie zien we later weer terug?

Kosten: 40 euro 

Contact

Email:  stichtingonbegrensdavontuur@gmail.com

Tel:       (+31) 6 299 17 374

  • Twitter - Black Circle
  • Black Instagram Icon

©2019 by Stichting Onbegrensd Avontuur.