20200818_143600.jpg
05.07 - 11.07
Blik op de Mont Blanc

De Alpen, thuis van de hoogste bergen in Europa. We bevinden ons in een vallei net naast het bekendste berg: de Mont Blanc.

 

Dit avontuur neemt je mee door een van de mooiste valleien van Frankrijk en naar hooggelegen berghutten!  

Hut4_edited.png

3 Nachten

Tent3_edited.png

3 Nachten

Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png

Moeilijkheidsgraad 4/5: Alpiene Wandeling 

Aankomst: Op maandag 5 juli verzamelen we in Morillon, Frankrijk en zetten wij base-camp op in de tuin van vrienden van de Stichting. Vanuit base-camp hebben we een mooi uitzicht over het vallei van de Giffre en de omliggende bergen. 


Dag 1: Op onze eerste dag wandelen we door het vallei van de Cirque du Fer a Cheval totdat wij komen bij “le Bout du Monde”, oftewel het einde van de wereld. Na onze wandeling keren we terug en overnachten we in onze base camp in Morillon. 

 

Dag 2: De volgende dag begint het echte werk: we gaan de berg op! We wandelen door een mooi bos, totdat wij bij een plateau aankomen; Refuge des Fonts. We overnachten in een berghut op de weide, aan de voet van de Mont Buet (3096 meter).

Dag 3: We moeten nog hoger de berg op!  Dit is een pittige klim, over steile bergpaadjes, maar het uitzicht is grandioos. We slapen op 1808 meter hoogte, in de berghut Alfred-Wills. 


Dag 4: Vandaag doen we het rustig aan, de bergweide waar we ons op bevinden is zo mooi dat een dagje “hangen” wel de moeite waard is. Wel doen we een excursie naar het verborgen bergmeer: Lac d’Anterne. Daar zullen we lunchen en zwemmen voor de echte avonturiers tussen ons. Uiteindelijk doen we een kleine klim voor misschien wel het hoogtepunt van vandaag, en mogelijk de reis in het geheel: een blik op de Mont Blanc.

Dag 5: We zijn lekker uitgerust en vol moed beginnen we met de laatste dag van ons avontuur: de afdaling. En het is een spannende afdaling! Gelukkig zijn we na de voorgaande dagen, goed getraind in het gebruik van de Joëlette. Aan het einde van deze afdaling wacht nog een mooi natuurverschijnsel op ons: la Cascade du Rouget. We keren terug naar base-camp in Morillon, waar we de laatste avond van het avontuur doorbrengen. Morgen weer naar huis!

Kosten: €250 

Wat is inbegrepen:

  • Eten

  • Overnachting
  • Transport van je spullen op locatie

Let op: Tijdens deze tocht is het op 3 achtereenvolgende avonden niet mogelijk om in je eigen rolstoel te zitten. 

Benieuwd of deze tocht ook voor jou geschikt is? Kijk dan op de voor wie pagina of neem contact met ons op.