massif_central.jpg
10.08 - 15.08
Le Puy de Sancy

Een 4-daagse rondwandeling rond en over de Puy de Sancy.  Deze machtige vulkaan van 1850m troont in het midden van Frankrijk. De natuur rond de vulkaan is wild en leeg, dit gebied wordt ook wel de Steppe van Frankrijk genoemd. Op sommige momenten zullen we het gevoel hebben dat we helemaal alleen op de wereld zijn. Een echt back to basic avontuur!

Hut4_edited.png

1 Nacht

Tent3_edited.png

4 Nachten

Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png

Moeilijkheidsgraad 4/5:  Alpiene wandeling

Aankomst: We beginnen onze reis op een camping in het dorpje van Mont-Dore. Hier hebben we een prachtig uitzicht over de Puy de Sancy. 


Dag 1: De eerste dag is gelijk pittig: we moeten namelijk oversteken van één bergpas naar de andere. Dat doen we over een bergkam! Daarna zakken we in de vallei naar onze tweede camping. 

 

Dag 2: Vandaag lopen we langs de rivier in de vallei omhoog. Aan het einde van het dal volgt een korte klim die ons brengt naar een plateau. Het plateau ligt bezaaid met kratermeren, gevormd door de vulkanen. We gaan op zoek naar het mooiste meer waar we ons kamp opzetten. 


Dag 3: De volgende dag hebben we niet zoveel hoogtemeters. We trekken over de wilde steppe-achtige natuur totdat we weer aan de voet van de Puy de Sancy komen. Daar ligt een verlaten berghut waar we binnen kunnen overnachten.

Dag 4: Op de laatste dag moeten we het meeste klimmen! We gaan namelijk bijna helemaal tot de top van de vulkaan. Het grootste deel van de dag lopen we over indrukwekkende bergkammen met afgronden aan beide kanten. We dalen aan de andere kant van de berg weer af, totdat we weer terugkomen bij onze eerste camping in Mont-Dore.

Kosten: €150 - 250 (dit is een prijsindicatie, in januari worden de werkelijke prijzen gepubliceerd)

Wat is inbegrepen:

  • Eten

  • Overnachting
  • Transport van je spullen op locatie

Let op: Tijdens deze tocht is het op 2 avonden niet mogelijk om in je eigen rolstoel te zitten. 

Inschrijven is vanaf januari mogelijk! 

Benieuwd of deze tocht ook voor jou geschikt is? Kijk dan op de voor wie pagina of neem contact met ons op.