VEELGESTELDE VRAGEN

Organiseren jullie het transport van en naar de tochten?


Helaas organiseren wij het transport voor alle deelnemers nog niet. Wat we wel doen is dat we voorafgaand aan onze tochten alle deelnemers met elkaar in contact brengen om zo een zo goed mogelijke carpool te creëren. Wij hebben altijd plek in het onbegrensd busje voor 3 personen. We vragen dan wel een bijdrage voor de benzine kosten.
Hoe kunnen de tochten zo goedkoop zijn?


Iedereen die werkt in onze organisatie doet dit vrijwillig. Bovendien zijn onze activiteiten niet echt duur. De natuur is gratis, het eten koken we bijna altijd zelf, en we slapen voornamelijk in tenten!
Onze filisofie is dat de deelnemers alleen betalen voor de kosten van eten en overnachting, de rest van de kosten wordt door de stichting overgenomen. Wil jij ons steunen? Kijk onder het kopje Steun ons!
Wat als ik regelmatig naar het toilet moet?


In de natuur is het niet altijd gemakkelijk om een toilet te vinden, zeker niet eentje die rolstoel toegankelijk is! Hiervoor hebben wij een hele simpele oplossing: een klapstoel met een gat erin. Wil je graag iets meer privacy? Bij onze base-camp hebben we een toilet tent.
De Joëlette heeft maar één wiel! Is het niet gevaarlijk?


Tja, het kan gebeuren dat de Joëlette omslaat. Maar dat gebeurt altijd wel langzaam, en als je je handen binnenboord houdt gaat de stoel op haar armsteunen liggen. Bij echt gevaarlijke stukken (aan de rand van een afgrond bijvoorbeeld) zetten we gewoon begeleiders naast de Joëlette om een val te voorkomen.
Wat wordt er van mij verwacht als begeleider?


Niet zo heel veel, jij bent namelijk ook op vakantie ;)
We verwachten wel dat iedereen meehelpt tijdens de dag: of je nou meehelpt met het koken, de tenten opzetten of andere deelnemers helpt met transfers. Voor iedereen is er wel een taak binnen de groep.
Moet ik als begeleider sterk zijn?


Nee, dat hoeft echt niet. Iedereen is welkom ongeacht van niveau! Het ziet er misschien heel zwaar uit, maar het valt wel mee. Als de beklimmingen steil worden gaan we gewoon met meerdere mensen trekken! Bovendien zijn we met genoeg begeleiders om te rouleren, dus dan kan jij gewoon rustig op jouw eigen tempo meelopen.
Ik heb geen medische kennis, kan ik dan nog meehelpen?


Uiteraard! Wij willen juist dat iedereen van elkaar leert. Jij zult tijdens de tochten vanzelf wel leren wat je kan doen om iemand te helpen als dat nodig is.