DSC04659.JPG
02.06 - 06.06
Terschelling

Een ware expeditie: een oversteek van west naar oost op het eiland Terschelling. Voor deze tocht hebben we geen vaste route uitgestippeld. Door middel van een kaart en een kompas gaan we onze weg vinden naar de andere kant van het eiland!

Tent3_edited.png

4 Nachten

Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png
Mountain3_edited.png

Moeilijkheidsgraad 2/5: Lichte Heuvels

Dag 1: Ons avontuur begint in Harlingen, Friesland, waar we verzamelen voor de overtocht. Met een prachtige, honderd jaar oude zeilboot maken wij de oversteek naar Terschelling. Eenmaal aangekomen op Terschelling zetten we ons kamp op, midden in de natuur.

Dag 2: Vandaag staat in het teken van navigeren. We moeten namelijk leren om te gaan met een kaart en kompas, zodat we de volgende dagen de weg kunnen vinden. ‘s Avonds genieten we van een kampvuur op het kampeerterrein.

Dag 3: Het wandelavontuur kan beginnen! We moeten het eerste gedeelte van het eiland oversteken. Gaan we door de bossen, over de duinen, of langs de polder? Samen beslissen we! In het midden van het eiland zetten we onze tenten weer op.

Dag 4: Op naar het oosten. We laten de bewoonde wereld achter ons en trekken door de duinen. Het is een flinke wandeling tot het meest oostelijke puntje van Terschelling: het Amelander Gat. Als we de zee bereiken worden we opgehaald door een bijzonder voertuig, die ons terugbrengt naar ons kamp.

Dag 5: Terug naar het vasteland, maar eerst nog de haven bereiken​. Met tandems en een duofiets, fietsen we over de dijk naar de haven, waar de ferry op ons wacht.

Kosten: € 130

Wat is inbegrepen:

  • Eten

  • Overnachting
  • Transport van je spullen 
  • Fietsverhuur
  • Overvaart met de boot

Benieuwd of deze tocht ook voor jou geschikt is? Kijk dan op de voor wie pagina of neem contact met ons op.