VOOR WIE?

Voor iedereen! Dat is ons streven.

De tochten die worden georganiseerd, zijn bedoeld voor liefhebbers van avontuur, ongeacht de fysieke gesteldheid. Alle deelnemers doen wat zij kunnen, binnen hun mogelijkheden. 

Ik heb een lichamelijke beperking...


... waardoor ik moeilijk op avontuur kan gaan in de natuur. Dan ben je op het juiste adres! Wij bieden verschillende mogelijkheden:

1. Ik ben rolstoel gebonden - Ik kan niet goed lopen - Ik word snel moe - Ik heb last van pijn bij veel fysieke activiteit.
Voor jou hebben we de Joëlette. Met dit voertuig kom je werkelijk overal. Je kan zelf beslissen of je er de hele tijd in blijft zitten of dat je af en toe een paar stappen neemt; om bijvoorbeeld de top van de berg te bereiken ;)

2. Ik kan een aardig stuk lopen, ook in de bergen, maar ik heb misschien af en toe hulp nodig. Een rolstoel is niet nodig.
Geef ons aan wat je bereik is en dan zullen we je vertellen welke tocht het beste bij je zal passen, qua afstand en moeilijkheidsgraad. Bovendien hoef je bij veel tochten je spullen niet zelf te dragen. Er is altijd iemand om te helpen wanneer dat nodig is.

3. Ik heb een visuele beperking.
Je hebt dan altijd tenminste één persoon om je te begeleiden. 4. Ik heb zelf aangepast materiaal om mee te gaan met de tochten. Je kunt deelnemen met je eigen materiaal. Samen kunnen we kijken naar welke tochten geschikt zijn en of jouw hulpmiddelen voldoende zijn voor het avontuur.

Ik heb geen lichamelijke beperking...


... en ik wil heel graag mee! Ja wat ben je dan eigenlijk? Vrijwilliger? Begeleider? Nee, in onze ogen ben je gewoon een deelnemer. De reizen zijn ook voor jou georganiseerd. Van de wandelende deelnemers wordt naast het meegaan op avontuur, ook gevraagd om mee te helpen tijdens de tocht. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het ondersteunen van het koken, het tenten opzetten of het voorttrekken van de Joëlette. Het voortduwen of trekken van de Joëlette lijkt zwaar, maar dit valt wel mee. Als beklimmingen steil worden, helpen we met meerdere mensen. Bovendien zullen er genoeg wandelaars zijn om te rouleren, dus kan er op het eigen niveau worden meegelopen.

Wij nemen je mee op een avontuurlijke expeditie! Dit betekent dat we niet vaak de meest aangepaste faciliteiten hebben. Douchen zal niet elke dag kunnen en als we in de natuur zijn is een vouwstoel met een gat, ons toilet.  Ben jij klaar voor het back-to-basic avontuur?

67137183_2193986604056708_38140721902575

IK WIL OP

 

AVONTUUR